La sugestia familiei, după publicarea primului meu roman, am căutat un cenaclu, m-am afiliat unor grupuri și grupulețe virtuale, am dat cu laicu’ și am cerut lumii să aprecieze literatura. Ei bine, într-o rochie neagră, pantofi negri,cu toc și călare pe o bibliotecă roșie, am promovat literatura. Eram hipsteriță, setteriță 😃 și prinsesem tren(d)ul.
De atunci au trecut vreo șapte ani. Constat că mi-am făcut un loc în public. Îmi place să simt sala, să ascult rumoarea și să urmăresc conferința. Ador să le ofer flori scriitoarelor și le sunt recunoscătoare celor dragi, pentru buchetele primite la lansarea romanului meu ”Antimemoriile unei muze”, apărut în 2016, la Editura Pandora M. De asemenea, sunt deosebit de recunoscătoare Grupului Editorial TREI pentru că a avut încredere în mine și mi-a publicat cartea, precum și Clubului Scriitoarelor care m-a promovat, dar mai ales. familiei care m-a susținut pe tot parcursul creației.
Îmi amintesc de momentul acela în care am găsit un anunț – nici nu mai știu, dacă am dat de el, pe FB sau pe vreun blog. Pe atunci îndeplineam toate cerințele, chiar și criteriul de vârstă. Am scris un mesaj și m-am dus la atelierul creativ care a avut loc la Biblioteca Municipală.. Aveam în mapă un manuscris și un stilou. Știam că avea să fie publicat într-o bună zi și îmi doream să prind ziua aia.
Trei dintre scriitoarele prezente atunci, nu au revenit. Una dintre ele a continuat să scrie și să publice, îmi amintesc că i-am văzut prozele scurte într-o revistă online.
Și în final, ce este Clubul Scriitoarelor?
Un grup exclusivist, format dintr-un număr mic de membri, sau mai exact, de membre. Inițiativa îi aparține fondatoarei – Erika Păduraru, care a strâns în jurul său, câteva scriitoare implicate în viața culturală.
Din 2014 și până în prezent, Clubul Scriitoarelor a organizat evenimente culturale, ateliere creative, precum și alte activități destinate promovării literaturii feminine, și, îndeosebi, a scriitoarelor românce și a proiectelor lor de carte.
Mai multe despre prietenie, despre puterea cuvântului, dar și despre un grup de susținere care face terapie creativă, ÎN ROMANUL MEU NEPUBLICAT.