Photo at the art studio of Vali Irina Ciobanu (visual artist). Photo by Julia Kalman

REȚETAR LITERAR. Invitat: jurnalista și poeta Elena-Irina Spilcă

Născută la data de 07.02.1981, bucureșteanca Elena-Irina Spilcă este absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din capitală.

Elena-Irina SPILCĂ a avut dintotdeauna sădită în suflet cuvântul, drept pentru care a debutat publicistic în ziarul săptămânal Observatorul Militar, în anul 2004, semnând în timp conținutul mai multor articole și rubrici diverse, precum: ”Floare de lotus”, ”Povestea locotenentului”, ”Stradivarius și pianul”, ”Între modă și destin”, ”Stresul în mediul militar”, ”Pilule anti stres”, ”Terapii neconvenționale”, ”În lumina astrelor” ș.a.m.d.. Zece ani mai tarziu, aceeași publicație îi găzduiește în paginile sale poemul de debut, intitulat ”Femeie în luna martie”, iar apoi în numărul 1/2014 al revistei ”Viața Militară” îi este publicat poemul ”Iertare”.

Pentru că poezia a rodit mereu în inima ei și cuvintele au început ”să curgă șiroaie”, în anul 2014 are loc publicarea primei sale cărți de poezie numită sugestiv ”Iubirea, în toate formele ei”, la Editura Self Publishing, despre care poetul Marius Robu spunea: ”Stilul modern este prezent în versurile acestei cărți într-o manieră mai concisă, mai absconsă, mai profundă, în timp stilul clasic, mult mai elaborat, fascinează prin descriere.”

Doi ani mai târziu, apare și cea de-a doua carte, care se dorește a fi o continuare a primului volum de poeme, intitulată ”Metamorfoza iubirii”, Editura Smart Publishing, a cărei lansare are loc pe 10 decembrie 2016 și este un real succes.

Nici antologia nu a lăsat-o indiferentă, publicând în 2014 în antologia ”Tata”, coordonată de scriitorul Gheorghe Puiu Răducan, iar în 2017 în antologia literară ”Contraste culturale”.

Partea jurnalistică este acea etapă frumoasă la care Elena-Irina Spilcă se întoarce întotdeauna cu plăcere, deoarece colaborarea sa cu diferite reviste precum ”Chitchat magazine”, ”Contraste culturale”, ”Pro Arme”, ”Viața Militară”, ”Eminesciana”, ”Pro Art”, are loc în mod constant.

Mai mult decat atât, pentru că poeta este o iubitoare de artă și cultură, dar în special de adevăratele valori, din noiembrie 2016, este realizatoare a emisiunii ”Amprente” de la Radio Vocea Armatei, o emisiune în care până în prezent au călcat pragul oameni din diferite domenii ale artei, culturii și chiar sportului, cum ar fi muzicianul Mihai Napu, multiplul campion mondial la karate Oliwer Dobre, pictorița și scriitoarea Victorița Duțu, scriitoarea și jurnalista Oana Georgescu, graficianul Alexandru Ciubotariu, scriitorul Pavel Corutz, regizorul Cătălin Saizescu, scriitoarea Corina Herghelegiu, Ducu Bertzi, dr. Constantin Dulcan, actrița Bianca Brad, cantautoarea Zoia Alecu, etc.

Printre marile ei pasiuni sunt incluse mai nou, grafica și pictura care au început să prindă formă în noiembrie 2016 și cărora le acordă o deosebită atenție.

[sursa: Elena-Irina SPILCĂ]


%d bloggers like this: