Group Picture at the Art Opening

TRANSCRIERE: Vernisaj de Ziua Scrisului de Mână @ Milu Café, în Bărăției, 33.

E 23 ianuarie, Ziua Scrisului de Mână. Deschidem expoziția ”Ne-am iubit atât de mult”, aflată la intersecție de arte și genuri.

Expozanții sunt scriitori-artiști, artiști-scriitori, fotografi-scriitori. Scriitoare fiind, am scris despre artiști plastici, am scris și am tot scris, până când am realizat că pentru a mă apropia de sufletul artistului plastic, trebuie să trec de partea cealaltă a planșetei. Și așa, am pus mâna pe ciocan – m-am apucat de pielărie, de decorativă, am flirtat cu acuarela și cu grafica.

 

Revenind la expoziția de față, aflată la intersecția artelor, vă prezint nudul în ulei pe pânză, cu intervenții în creion care se va afla pe coperta unui volum de proză (detalii, ulterior). Este o lucrare veche, din anii optzeci.

Știu că Dan Botezan a început-o cu gândul la Francis Bacon.

A avut o viziune pe care o retrăim și aici, iar lucrarea aceasta a noastră pare să ne domine.

 

Iar dacă nudul este inima expoziției, sufletul acestei expoziții este alcătuit din lucrările artistului plastic Mihaela Marilena Chițac. Iubirea capătă aici alte valențe, aparent mai suave. Autoarea însăși ni se înfățișează eliberată de patimi, pe calea purității și feminități, ca o dovadă a faptului că tinerețea este o alegere. Dincolo de aparențe, observăm două constructe studiate și atent elaborate, atât în creațiile vizuale cât și în cele literare, e vorba aici de comic și de ludic. Acestea dau profunzimea creațiilor sale – de aceea le-am numit sufletul expoziției.

 

Valerie Blanche abordează o tehnică de tip marbling, are un discurs interesant care se completează cu astro-poemele sale. Ne vom întâlni cu artistul vizual, cu ocazia finisajului.

20200123_115603
”Metamorfozele iubirii”, Valerie Blanche

 

Ania Vilal debutează cu această ocazie, cu obiecte vizual artistice. Poetă tare, cu referințe critice, semnate de Nora Iuga, reușește să se impună și prin lucrările sale vizuale, intitulate: ”O să vii” și “Frumoasă pentru tine”. Casetoanele sale sunt un soi de nișe de simțăminte și memorii.

82590817_881248458959389_2794436032085360640_n
“Frumoasă pentru tine”, Ania Vilal

 

Din aceeași categorie de obiecte, fac parte cele realizate de Luna Popescu și de mine.

Am colaborat la lucrarea: ”Muzicală”. Alături, pe rafturi veți vedea cele două                        micro-lucrări ale mele, cu micro-cărți. Tot acolo, veți descoperi mostre de scriere asemantică, de scriere caligrafică, de scriere ascunsă, realizată cu cerneală și substanțe organice. (foto, ulterior)

Intenționez să experimentez și alte tipuri de scriere, cum ar fi scrierea în spirală. Mai multe despre asta vom afla, sper, din ATELIERUL CREATIV AL LUNEI POPESCU – atelier care va începe în câteva momente.

Milu CAFE LUNA
Luna Popescu, în deschiderea primei ediții a Atelierului Creativ

 

În final, adresez felicitări tuturor participanților.

Reînnoite mulțumiri familiilor, prietenilor și gazdei – lui Dan Milu și Milu Cafe.

 

 

 

 


%d bloggers like this: